Suur-Limingan Markkinat ikoni

Suur-Limingan Markkinoiden myyjähaku on nyt auki!

Markkinapaikkoja on rajoitetusti, joten tässä ei ole hoppu haitaksi ja kiirekin vain kunniaksi!

Suur-Limingan Markkinoiden myyjäpaikkahaku on avoinna! 

Markkinat järjestetään Limingassa, Abrahamin Kulttuuripuistossa, lauantaina 12.8.2023 klo 10-15. 

Viime vuonna markkinoilla vieraili yli 3000 kävijää! Tänä vuonna odotamme lyövämme taas ennätyksen uusiksi. 

Markkinapaikkoja on rajoitetusti, joten tässä ei hoppu haitaksi ole ja kiirekin vain kunniaksi! Markkinoilla sukellamme aikaan, jolloin Liminka oli emäpitäjä ja sen rajat ulottuivat Pohjanlahdelta Venäjän rajalle – aikaan, jolloin Limingassa vaikutti nuijasotapäällikkö Hannu Krankka. Toki markkinoilla saattaa törmätä myös myöhemmin Limingassa vaikuttaneisiin merkittäviin henkilöihin, kuten kuuluisaan taiteilija Vilho Lampeen, Katri Tuoriin, joka perusti Liminkaan tytöille kansakoulun ja Limingan Naisyhdistyksen tai oopperalaulaja Abraham Ojanperään. 

Myyjäksi

Markkinoilla myytäviksi tuotteiksi käyvät kotimaiset tuotteet. Tuotteiden on oltava käsitöitä, taidetta, luonnontuotteita, elintarvikkeita jne. itse tehtyä ja läheltä tuotua. 

Historialliseen teemamme pohjaten, vahva toiveemme markkinamyyjille on, että historiallinen teema näkyy kojuissa, somistuksessa ja myyjien pukeutumisessa ym. Aikarajauskaan ei ole kovinkaan tiukka, aikakaudet väliltä 1600-1930 käyvät mainiosti. 

Rajaamme myös hyvin samankaltaisten tuotteiden myyntiä jonkin verran. 

Myyntialue ja myyntipaikat

Myyntiala sisältää pelkän maa-alan – ei kojua, pöytää, tuolia eikä muita tavaroita. Perus myyntialan hinta on 50€ ja koko max. 4x4m Suuremmat myyntialat maksavat 60€. Sähkön tarpeesta on ilmoitettava varauksen yhteydessä ja hinta sähkölle on 15€. 

Myyntipaikkoja alueella on sekä sorapohjaisella kulkualueella että ruohopohjaisella museopihalla. Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä (pl. myyntiautot, ruokakojut, ym. jotka automaattisesti sijoittuvat soralle alueen alkupäähän.) 

Rakennamme aluetta lauantaiaamuna klo 6.30 alkaen ja kojujen on oltava myyntikunnossa viimeistään klo 9.45. Markkinakojuja ei saa purkaa ennen tapahtuman päättymistä klo 15.00. 

Noudatamme roskatonta markkinaa, joten huolehdithan koko tapahtuman ajan oman myyntipisteenne siisteydestä. 

Varsinaisella tapahtuma-alueella ei ole parkkipaikkoja. Myyjille on varattu parkkipaikkoja tapahtuma-alueen lähettyviltä. Omalle myyntipaikalle voi tuoda teltat ja myytävät tuotteet aamulla autolla. Autot täytyy olla vietynä pois markkina-alueelta klo 9.30 mennessä. 

Koska olemme historiallinen ja merkittävä paikkakunta, toiveemme markkinamyyjille on, että pukeudutte valitsemanne aikakauden mukaisesti välillä 1600 – 1930- lukujen väliltä. Näin saamme luotua markkinavieraille elämyksellisen aikamatkan entisaikojen markkinoille. Aikakauden olisi hyvä olla näkyvillä pukeutumisessa, tuotteissa, teltassa/kojussa jne. Tuotteiden on oltava käsitöitä, taidetta, luonnontuotteita, elintarvikkeita jne.

Markkinoilla sukellamme aikaan, jolloin Liminka oli emäpitäjä ja sen rajat ulottuivat Pohjanlahdelta Venäjän rajalle – aikaan, jolloin Limingassa vaikutti nuijasotapäällikkö Hannu Krankka. Markkinoilla saatat törmätä myös myöhemmin Limingassa vaikuttaneisiin merkittäviin henkilöihin, kuten kuuluisaan taiteilija Vilho Lampeen, Katri Tuoriin, joka perusti Liminkaan tytöille kansakoulun ja Limingan Naisyhdistyksen tai oopperalaulaja Abraham 

Markkina-alueella on paljon ohjelmaa. LC Liminka-Liminganlahti järjestää Niittypäivät ja Viikateniiton MM-kisat. Vuonna 2022 markkinavieraita kävi paikalla noin 3000. 

Myyntiala

Myyntiala sisältää pelkän maa-alan – ei kojua, pöytää, tuolia eikä muita tavaroita.

Myyntialan hinta on 50€ ja koko max 4x4m

Suuremmista myyntialoista hinta on + 5€/neliö.

Sähkön tarpeesta on ilmoitettava varauksen yhteydessä ja hinta sähkölle on 15€.

Rakennamme aluetta lauantaiaamuna klo 6.30 alkaen ja kojujen on oltava myyntikunnossa viimeistään klo 9.45.

Myyntipaikan tulee siis olla määritellyn kaltainen ja myyjän/myyjien on velvollisuus pitää kiinni pukeutumisesta tapahtuman hengen mukaisesti. Noudatamme roskatonta tapahtumaa, joten huolehdithan koko tapahtuman ajan oman myyntipisteenne siisteydestä.

Pysäköinti ja P-alueet

Varsinaisella tapahtuma-alueella ei ole parkkipaikkoja. Myyjille on varattu parkkipaikkoja tapahtuma-alueen lähettyviltä. Omalle myyntipaikalle voi tuoda teltat ja myytävät tuotteet aamulla autolla. Autot täytyy olla vietynä pois markkina-alueelta klo 9.30 mennessä.

Limingan Suur-Markkinoiden kanssa yhtä aikaa järjestää Lions Club Liminka-Liminganlahti Niittypäivät läheisellä heinäpellolla. Myös Vilho Lammen juhlavuotta juhlitaan markkinahumun keskellä myöhemmin ilmoitettavan ohjelman mukaan.

Pyydämme sinua laittamaan markkinapaikkahaun Limingan Yrittäjät ry sähköpostiin liminganmarkkinat@gmail.com

Vastaamme myös kysymyksiin numerossa 040 726 3142, Päivi Kennilä.

Ilmoittautumisen jälkeen lähetämme sinulle tilinumeron, jonne voitte maksaa myyntipaikan. Maksulla vahvistatte osallistumisenne markkinoille. Markkinapaikan viimeinen peruutuspäivä on 15.7.2023 ja tämän jälkeen tulleista peruutuksista ei maksua palauteta.

Tervetuloa mukaan Suur-Limingan Markkinoille!

Terveisin,

Limingan Yrittäjät ry hallitus

Yhteydenotto